Meer producten en recepten op
www.goldmeat.be
NL FR

Varkenstongen Varkenswangen Breughelkop

Recept: Trendition varkenstongen recept

Ingrediënten

  • 1 wit van prei
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • tijm
  • laurier
  • peper en zout
  • 1 paprika
  • 200 g spekblokjes
  • 2 el ketchup
  • 1 el salie
  • 500 ml room
  • 2 el bloem
  • olijfolie
  • 1 scheut cognac
  • boter
  • 2 soeplepels bouillon
  • 1 kg aardappelen
  • 1 el bieslook

Bereiding

Snij de wortelen, prei en ui in stukken en kook ze met tijm en laurier gedurende een uurtje. Saus: smelt de boter en voeg er bloem bij tot er een smeuïge massa ontstaat. Voeg nadien de bouillon bij en laat het geheel indikken. Doe er de room,  cognac, peper en zout en ketchup bij.

Kleur de gesneden paprika en spekblokjes in olijfolie. Kruid af met salie en voeg dit geheel aan de saus toe. Kook de aardappelen, bak ze goudbruin en kruid af met peper en zout. Verwarm de varkenstongen van Trendition in de microgolfoven. Schik de tongen op een bord en voeg de aardappelen toe, giet de saus over de tongen en werk af met bieslook. Smakelijk.